More

  Voeding en sport, hoe combineer je beide voor een optimaal resultaat?

  Om te sporten heb je energie nodig, dat weet iedereen. Wat echter veel minder mensen weten is hoe groot het belang van het maken van de juiste voedingskeuzes hierbij is. Voldoende eten alleen is niet genoeg, je moet ook de juiste voeding eten en daar bovenop nog in de juiste verhoudingen. Je leest er hieronder alles over.

  Sport en gezonde voeding gaan hand in hand

  Misschien heb je wel dat goede voornemen om meer te gaan sporten al in de praktijk gebracht, en dat is enkel maar goed nieuws. Als je tijdens het sporten het gevoel hebt dat je snel aan het einde van je krachten bent of krijg je na een korte tijd last van krampen en verzuring, dan hoef je niet lang te zoeken naar de oorzaak daarvan. Jouw lichaam heeft niet de juiste voedingsmiddelen binnen gekregen om het lichaam van de nodige energie te voorzien. Het veranderen van je eetpatroon en op de juiste momenten de juiste voedingsmiddelen eten, zal deze problemen al snel uit de wereld helpen. Met goede voeding kan je jouw trainingen naar een hoger niveau tillen.

  Waarop moet je letten als je voedingskeuzes maakt?

  Bij het beoefenen van sport zijn voornamelijk de inname van koolhydraten en eiwitten van het grootste belang. Uithouding, kracht en spierherstel, het staat er allemaal mee in verbinding.

  Eiwitten

  Eiwitten zorgen voor een betere spieropbouw en een beter spierherstel en zijn dus onmisbaar in de voeding van iedere sporter, of het nu competitief of recreatief is. De inname van eiwitten kan door middel van voeding verhoogd worden, denk maar aan het eiwitten van witte vis, vlees, groen groenten en eieren. Voor wie niet aan een voldoende grote hoeveelheid komt, kunnen eiwitshakes een goede aanvulling vormen.

  Koolhydraten

  Sporten vraagt om energie en energie vraagt om koolhydraten. Het eten van voldoende koolhydraten, zeker voor en eventueel ook tijdens, een sportieve prestaties is daarom absoluut noodzakelijk om tot goede resultaten te komen. Volkoren pasta en bananen bijvoorbeeld leveren snel de nodige energie en zijn een gezonde en niet bewerkte voedingskeuze. Let er wel op dat koolhydraten die niet gebruikt worden door het lichaam omgezet worden in vet. Een goede afweging is hier dus wel belangrijk.


  Wil jij jouw sportprestaties verbeteren en meer uit je trainingen halen, neem dan in eerste instantie even je voeding onder de loep. Niemand die mooie prestaties kan neerzetten zonder de juiste voeding en dat is voor jou niet anders. Raak je er zelf niet uit wat nu precies de beste keuzes zijn, vraag dan raad aan een voedingsconsulent of personal trainer. Zij maken voor jou een handig schema en jij hebt meer tijd over om je op het sporten te concentreren.

  Gerelateerd

  Comments

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Deel artikel

  laatste artikelen

  Newsletter

  Schrijf je in!