More

  Hoe word je een personal trainer

  Sporten en een gezonde levensstijl hebben, wordt steeds populairder. Doorgewinterde sporters overwegen om van carrière te switchen of na de studie door de gaan als personal trainer.
  Maar heb jij het in je om personal trainer te worden? Je kan zelf veel sporten en daarvan kennis hebben opgedaan, maar kan je ook mensen begeleiden? Ieder lichaam is anders en reageert anders. Kan jij daar goed op inspelen?

  Volg opleidingen en verbreed je kennis

  Officieel is er geen opleiding nodig om personal trainer te worden. Iedereen kan zich bij de Kamer van Koophandel inschrijven en aan de slag gaan als personal trainer. Toch wordt er nadrukkelijk aangeraden om opleidingen en cursussen te volgen om op deze manier je kennis te verbreden. Zo kan jij je klanten garanderen van jouw kennis en loop je niet het risico om de gezondheid van de klanten in gevaar te brengen.

  Fitnesstrainer A en B

  De beste weg om te beginnen is met het behalen van de diploma Fitnesstrainer A. Hiermee kan je fitnesslessen geven en heb je kennis opgedaan over trainingsleer, klantbegeleiding en blessurepreventie. Vele trainers behalen vervolgens hun diploma voor Fitnesstrainer B. Hiermee kan je sporters individueel begeleiden. En vergeet vooral niet dat er nog aanvullende trainingen zijn, zoals voedingsleer, die een goede aanvulling zullen zijn op je diploma’s.
  Deze opleidingen kan je bij vele verschillende aanbieders volgen, dus kies er eentje uit die goed bij jou past.

  Voor jezelf beginnen of in loondienst?

  Als je de juiste diploma’s binnen hebt gehaald, staat jou de volgende keuze alweer te wachten. Ga je voor jezelf beginnen of aan de slag voor een werkgever? Iedere keuze heeft zo z’n voor- en nadelen.
  Het voordeel van in loondienst gaan, is dat je zekerheid hebt van een vast inkomen. Ook kan je gelijk aan de slag met de klanten van de werkgever. Als je zelfstandig aan de slag gaat, zal je zelf op zoek moeten gaan naar klanten. Tijdens het opbouwen van een klantenbestand ben je nog niet zeker van een inkomen. Je moet zelf alle administratie er omheen regelen, een locatie ter beschikking hebben inclusief materialen. Dit vraagt om een flinke investering. Daarentegen is het voordeel van zelfstandig werken dat je zelf kan bepalen hoe je je cliënten traint en wanneer. Je hebt alles volledig in eigen hand.
  Veel personal trainers beginnen bij een werkgever om zo eerst ervaring op te doen om vervolgens voor zichzelf te beginnen.

  Blijf groeien

  Het belangrijkste is dat je je klanten inspireert, want dit is van grote invloed op hun resultaten. Verzamel altijd feedback, positief en negatief, want alleen zo kan jij groeien als personal trainer en jezelf onderscheiden van andere trainers.

  Gerelateerd

  Comments

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Deel artikel

  laatste artikelen

  Newsletter

  Schrijf je in!