More

  De 5 beste hardloopschoenen van dit moment

  Hardlopen is leuk, ontspannend en verslavend. Of je nu op de weg, in het bos of op het strand rent, het geeft energie. De juiste hardloopschoenen zijn daarbij essentieel. Want al deze fijne zaken verdwijnen als sneeuw voor de zon als je op slechte schoenen loopt. Hardloopschoenen zijn in te delen in twee varianten. Er zijn schoenen voor neutrale lopers en schoenen voor lopers die overproneren. Dit laatste wil zeggen dat de voet naar binnen kantelt bij de landing van de voet. In de top 5 van beste hardloopschoenen van dit moment vind je beide varianten. De schoenen in deze top 5 zijn schoenen die uitermate geschikt zijn voor lopen op een verharde ondergrond.

  De top 5

  1.Nike Pegasus 38
  Een neutrale hardloopschoen. Deze schoenen kenmerken zich door een goede demping en veel comfort. De pasvorm van deze schoen wordt al jaren geroemd. Omdat de prijs aan de onderkant van de markt zit is dit ook een zeer interessant model voor de
  beginnende hardloper.

  2.Mizuno Wave Rider 24
  Dit is niet alleen een heel mooie schoen om te zien, maar ook een zeer fijne schoen om op te lopen. Deze schoen is geschikt voor de wat smallere voet en geeft een zeer direct gevoel met het wegdek. Zoek je een fijne neutrale hardloopschoen voor op de weg en in het bos dan is deze Mizuno een juiste keuze.

  3.Asics Kayano 27
  Een echte overpronatie schoen. Ontzettend comfortabel, maar toch snel. Uitgerust met de bekende Asics-gel technologie. Dit is de schoen als je op zoek bent naar stabiliteit.

  4.Hoka Clifton 8
  Een excentrieke schoen door de hoge zool. Ze lopen bijzonder zacht. Het wordt wel eens omschreven als lopen op wolken. Een goede schoen voor de blessure gevoelige hardloper.

  5.Adidas Duramo 9
  Een fijne hardloopschoen voor een mooie prijs. Een duurzame en stabiele schoen voor de overpronerende loper. Deze schoen verdient een plek in deze top 5.

  Wat als je alleen op onverharde ondergrond loopt?

  De schoenen in de top 5 zijn voornamelijk gericht op lopen op de verharde weg. Met deze schoenen kan je best wel eens door het bos lopen. Maar wist je dat er ook schoenen zijn die specifiek voor hardlopen op onverhard terrein zijn gemaakt? Dit zijn de zogenoemde trailschoenen. Deze schoenen hebben een aangepaste zool en zijn extra stevig. De meeste merken hebben een uitvoering in de productielijn.

  ga er op uit!

  Met de schoenen uit de top 5 zit je goed. Of je nu gaat voor je eerste hardloopkilometers of traint voor een halve of misschien zelfs wel hele marathon. Aan je schoenen zal het niet liggen.

  Gerelateerd

  Comments

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Deel artikel

  laatste artikelen

  Newsletter

  Schrijf je in!