More

  Cardio of krachttraining, waar val je het meeste vanaf?

  Gezond afvallen is een combinatie van verschillende factoren. Of je nou veel wandelt, weinig eet of gezond eet. Je lichaam raakt op ten duur gewend aan een bepaalde leefstijl. Of deze gezond of ongezond is. Benuttig je veel suiker en beweeg je weinig? Dan zul je zeker aankomen. Sport je veel en verbruik je meer calorieën dan je inname? Dan zul je makkelijk afvallen en op gewicht kunnen blijven. Echter zijn bepaalde sporten erg goed voor de vetverbranding en dus ook voor het afvallen. Krachttraining staat op nummer 1 als het om afvallen gaat. Door je spieren uit te dagen met gewichten wordt er veel energie gebruikt. Spieren spreken de vetverbranding aan. Dus na de work-out blijf je vet verbranden als je regelmatig aan krachttraining doet. Echter is een combinatie van cardio en kracht de beste methode om af te vallen. Dit omdat cardio de conditie versterkt en kracht vooral door de intensiteit zorgt voor het verbranden van vet. De vetverbranding wordt in gang gezet na een sterke warming up met snelle hartslag en meer conditie. Daarom is cardio onmisbaar als combinatie met stevige krachttraining.

  Kracht, cardio en vetverbranding

  Echter kan cardio soms zwaar zijn. Krachttraining is korter en gaat op een rustiger en zwaarder tempo. Je spant je veel meer in op korte termijn. Bij cardio kun je tevens blessures oplopen. En voor effect moet je meermaals per week 30-60 minuten op een crosstrainer of loopband staan bijvoorbeeld. Dat kan saai zijn. Zwaarlijvigheid heeft als nadeel dat men vaak minder conditie heeft. Tevens moet je jouw eigen gewicht constant bij je dragen. Daarom is krachttraining makkelijker uit te houden in veel gevallen als je de gewichten passend instelt. Bij krachttraining spreek je tevens bepaalde spiergroepen aan zodat jouw lichaam beter in shape komt. Als je gewoon afvalt zul je spiermassa verliezen naast vet. En spiermassa verliezen is niet iets wat de meesten willen. Krachttraining zorgt ervoor dat de spiermassa behouden blijft. Het versterkt de conditie en fitheid. De grotere spieren zorgen voor meer energieverbruik in rust. Hierdoor verlaag je jouw vetpercentage. Wat belangrijker is dan gewicht. Dus grotere spiermassa zorgt voor een gezonder lichaam. Zelfs als jouw gewicht op de weegschaal niet omlaag gaat.

  Wat is het beste cardio of kracht?

  Met cardio kijk je meer naar uithoudingsvermogen. Je kunt het apparaat licht instellen en vooral heel snel fietsen op de hometrainer. Ook kun je zwaarder trappen met meer weerstand. Ook kan pas je krachttraining toe. Met cardio kun je ook vetmassa verbranden door de weerstand te verhogen en het tempo te verlagen. Je kunt met intervallen werken. Bijvoorbeeld door snel in een lichte stand te fietsen. Met een interval van 3 minuten. En daarna afwisselend langzaam en zwaar trappen. Bij krachttraining moet je voldoende trainen om de na vetverbranding te stimuleren. Dit betekent zwaar trainen. Anders is er ook geen effect zichtbaar. Zorg het beste voor minstens 3 uur per week aan intensieve sport om zo goed mogelijk af te kunnen vallen.

  Gerelateerd

  Comments

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Deel artikel

  laatste artikelen

  Newsletter

  Schrijf je in!